Blog

Mooie herinneringen

Handen van 1 broer en 2 zussen, 99, 93 en 92 jaar

 

 

Als ondernemer denken we structureel na over het beeld dat we gebruiken in onze uitingen.

We laten die beelden maken door professionals.

Maar naast ons ondernemerschap hebben we ook allemaal een privéleven.

Met alle daar bij horende ups en downs.

Ook ik werd daar weer eens op indringende wijze aan herinnerd.

 

Mijn man en ik bezochten mijn schoonmoeder; een vrouw van 93 die nog zelfstandig woont.

Die ochtend was haar broer van 99 overleden. Hij was de 11e uit het gezin die was overleden.

Triest en wat moet ik ermee, zou je wellicht denken.

Toch wil ik je uitnodigen om even door te lezen. Wellicht heb je er wat aan.

 

We raakten in gesprek over haar broer en ze gaf me haar I-pad om samen foto’s van haar broer te bekijken.

Met de moderne techniek gaat dat allemaal erg makkelijk.

Geen zoektocht in dozen met foto’s en een speurtocht in albums en kasten waar verspreid foto’s in bewaard worden.

Er kwamen prachtige beelden van haar broers en zussen en van hun samen op het scherm.

Met die beelden kwamen ook veel dierbare en mooie herinneringen naar boven.

Mijn schoonmoeder kreeg ondanks het verdriet een mooie glimlach op haar gezicht.  

Ze vertelde honderduit over alle gelegenheden en haar beleving daarbij.

Het hielp haar het nog verse en hevige verdriet te verwerken en de pijn te verzachten.

 

Achteraf werd het weer eens duidelijk. Het hebben van mooi beeld van je dierbaren en deze snel kunnen vinden is nog  altijd de moeite waard.

Ook is duidelijk dat het goed is om belangrijke momenten in je leven niet ongemerkt en onbewust voorbij te laten gaan.

Of je bij belangrijke momenten nou privé fotografeert of een fotograaf inhuurt, ik heb maar één advies: leg het vast, je zult er geen spijt van hebben!

 

Compliance & Risk Congres 2017!

Dagvoorzitter Jort Kelder en Lianne Bourgonje van Vortex Consultancy

 

Op 20 juni organiseerde Vortex Consultancy haar jaarlijkse Compliance & Risk Congres. Plaats van handeling: Media Plaza Jaarbeurs Utrecht. Het thema was deze keer Permanent Change & Disruption. Buiten was het warm. Binnen hield een gemengd gezelschap van deelnemers (opvallend veel vrouwen), sprekers en dagvoorzitter Jort Kelder het hoofd koel.

 

Op verzoek van Vortex in de personen van Wietse Louwes en Lianne Bourgonje mocht ik deze dag in beeld brengen. Een flinke opdracht in een prachtige zaal met een centraal podium en mooie belichting. Een hele dag op een congres met zeer goede keynote sprekers die niet bang waren voor mijn camera en die van videograaf Veronica Mulder. Soms tref je het gewoon als fotograaf.

 

Alle ingrediënten voor het maken van goed beeldmateriaal waren aanwezig en mij wachtte een fijne dag waar ik de gang van zaken in beeld ging brengen. Nou was er ook nog een dagvoorzitter die de interactie tussen de zaal en de sprekers in goede banen leidde en de sfeer erin wist te houden. Jort Kelder vulde die rol namelijk op een prachtige manier in. Hij was goed voorbereid en soms buitengewoon scherp. Toch liet hij iedereen in zijn of haar waarde. Maar hij zorgde er ook voor dat de toon voortdurend en tot het laatste moment juist was. Nèt op tijd die prikkelende opmerking of het uitdagen van de zaal, de sprekers en zelfs de fotograaf. Soms mild en soms een tikkeltje venijnig, maar altijd met de humor die we van hem kennen. 

 

Daar zit dan meteen de parallel met mijn werk. Ook ik moet op zo’n dag van het begin het tot eind scherp blijven op de inhoud van de beelden die ik maak. Tegelijk moet ik in de flow van het congres de juiste posities en momenten kiezen en simultaan blijven meeluisteren en meekijken. Mede door de prachtige zaal, de voortreffelijke organisatie en het energieke optreden van Jort Kelder was dat geen probleem. Of het met de beelden gelukt is zal binnenkort wel duidelijk worden. 

 

Ik heb werkelijk genoten en weet nu ook meer van risk en compliance al moet ik zeggen dat ik gelukkig meer verstand heb van het maken van beelden! Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

 

19 JUNI 2017

 

Vandaag, vijf jaar geleden, heb ik mijzelf ingeschreven bij de KvK als zelfstandig ondernemer.
Ik was enthousiast om er iets van te maken.
Tegelijkertijd heb ik ook de afspraak met mezelf gemaakt om na 5 jaar te beslissen of ik doorga of stop met mijn bedrijf.

Afgelopen 5 jaar heb ik veel geleerd. Tien jaar eerder gooide ik het roer ook al eens om. Ik besloot definitief te gaan voor mijn passie: Beeldende kunst en Fotografie. Ik keerde op mijn eigenwijze manier het veilige kantoor de rug toe en ging terug de schoolbanken in.

Klaar met mijn studie, wilde ik zelfstandig verder, maar wat had ik eigenlijk echt geleerd over ondernemerschap? Niet erg veel!

In de praktijk leer je het het best. Door te doen en met vallen en opstaan. Maar ook door na te blijven denken over de toekomst, over ambities en kansen.
Ik kreeg steeds meer mooie opdrachten en leerde van elk klantcontact.

En wat ik beslis vandaag? Een volmondig JA om door te gaan! Doorgaan met me verder te ontwikkelen. Ook in de toekomst staan mijn klanten centraal. Ik weet inmiddels hoe ze te helpen bij het versterken van hun  imago; het vertalen van hun verhaal naar beeld. Naast pure fotografie zie ik een groeiende behoefte aan consultancy over imago, wat wel en niet te doen op de website en op social media. Beelden kunnen een website maken en er zijn zo veel mogelijkheden als je creatief en op een pakkende manier met beeld om kunt gaan.

Ik ben blij en verheug me enorm op de komende vijf jaren!!!